Jak smakuje schab przygotowany przez Mateusza Gesslera, grillowana brzoskwinia w wykonaniu Amelki Gardaś i bruchetta od Mateusza Truszkiewicza? 11 marca mistrzowie kuchni i gwiazdy telewizji ugotują dla gości Agory Bytom. Początek o godzinie 11.00. Wstęp wolny.
11 marca w ramach wydarzenia „Juniorzy gotują” goście Agory Bytom spotkają się z gwiazdami popularnego telewizyjnego programu – „Masterchef Junior”. Jako pierwsi pokaz dadzą Amelia Gardaś i Mateusz Truszkiewicz. Obydwoje znaleźli się w finałowej „14” najbardziej uzdolnionych małych kucharzy w Polsce. Teraz wspólnie ugotują w Agorze Bytom. Mateusz zaproponuje apetyczną bruschettę z pastą z suszonych pomidorów i kozim serem. Z kolei Amelia zaskoczy połączeniem smaków grillowanej brzoskwini i szynki parmeńskiej. Całość zwieńczy degustacja przygotowanych potraw.
Goście Agory Bytom skosztują też dań głównych, które przygotuje Mateusz Gessler. Kucharz i restaurator zasłynął jako wymagający juror programu „Masterchef Junior”. Jest właścicielem trzech restauracji, a także autorem książki ,,Smaki dzieciństwa”. Uczestnikom wydarzenia zaproponuje schab marynowany z kolorowymi paprykami, a także apetyczne mini burgery. Wśród gości specjalnych pojawi się również Mateusz Czekierda. Utalentowany i mający dużą wyobraźnię szef kuchni wcieli się w rolę eksperta kulinarnego, a także zaproponuje wyjątkowy deser – lody, które powstaną z wykorzystaniem ciekłego azotu.
Na tym nie koniec atrakcji. Na małych uczestników spotkania czekać będą warsztaty kulinarne. Przygotują fantazyjne muffiny, zdrowe sałatki, spróbują nietypowych owoców
i warzyw. Nie zabraknie zabaw z nagrodami: odgadywania smaków, ubijania piany na czas czy konkursu na najdłuższą obierkę. Wydarzeniom towarzyszyć będzie konkurs na Facebooku Agory Bytom. Autorzy najciekawszych zdjęć obrazujących rodzinne gotowanie wezmą udział we wspólnym gotowaniu z uczestnikami programu „Masterchef Junior”.
– Zaprosiliśmy uczestników i jurora programu „Masterchef Junior” ponieważ wierzymy, że wspólne gotowanie może rozwijać umiejętności i kreatywność, a przy okazji bawić
i zbliżać – mówi Hanna Petters, dyrektor Agory Bytom. – Zapraszamy całe rodziny. Dobra zabawa gwarantowana – dodaje.
Agora Bytom to multigaleria w centrum Bytomia. Na prawie 57 tys. mkw. mieści się 120 sklepów oraz punktów usługowych, klub fitness, centrum rozrywki, kino, i sala widowiskowa. Tylko w ostatnim czasie swoje salony otworzyły tutaj marki: Yes, Pako Lorente, Top Shop, Out.Let, Jankes, Pierogarnia, Mr Rolls, a także trzy stoiska – GoldenRose, eSmokingWorld i Ormilla. Właścicielem obiektu jest norweska spółka Borgestad ASA, a zarządzaniem galerią zajmuje się spółka Idea Property & Asset Management.
„Juniorzy gotują”
11 marca 2017 r.
Agora Bytom – strefa restauracyjna, poziom +2
Wstęp wolny – zapraszamy!
Zaczynamy o godz. 11.00
Więcej na: www.agorabytom.pl
facebook.com/AgoraBytom